Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

Diacov: Ghimpu a făcut un atac raider asupra tovarășilor de idei

14 sep. 2016,, 11:31   Politică
7761 2
Foto: pan.md

Fostul procuror general al municipiului Chișinău Ivan Diacov critică intenția liderului Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care promovează intens ideea unionismului.


Într-o postare pe o rețea de socializare, Ivan Diacov susține că în toți anii de la 2009 încoace Mihai Ghimpu nu a lovit deget de deget pentru a încerca în Parlament măcar să pună în discuție problema unirii, transmite NOI.md.

„Fățărnicie fără limită. În acest timp, în Republica Moldova au apărut mai multe mișcări si partide care, prin diferite metode, promovează ideea unionismului. Cu succes sau fără – e o altă discuție. Aventurîndu-se în competiția electorală pentru președinție și fiind în criză de idei, Ghimpu a hotărît să facă un atac raider asupra colegilor de idei și încearcă să privatizeze lozinca unionismului, de care, pe parcursul anilor, s-a dezis de mai multe ori. Interesant, îl vor crede unioniștii, care într-adevăr speră la reunificarea țării?” se întreabă Diacov.

Tot astăzi, și Vitalia Pavlicenco, preşedinta PNL, şi-a exprimat nemulţumirea că unele formaţiuni politice îşi expun poziţia prounionistă doar în campaniile electorale, pentru a cîştiga voturile unui anumit segment de electorat. „PL nu este un partid unionist, nu are această prevedere în statutul său. Noi salutăm apariţia lor, dar altceva e că lupta pentru unire nu trebuie dusă doar în campanie electorală”, a spus pretendenta la calitatea de candidat pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?