Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

TPPEM solicită scuze publice de la Dorin Chirtoacă

14 sep. 2016,, 10:34   Capitala
2850 2

TPPEM solicită scuze publice de la Dorin Chirtoacă
Foto : noi.md

Trei angajați ai Primăriei capitalei, subordonați primarului general, Dorin Chirtoacă, au sechestrat ieri ilegal panoul Tinerilor Partidului Popular European din Moldova (TPPEM) din fața Primăriei, relatează NOI.md.


Deși a existat o autorizație pentru desfășurarea flashmobului pînă la ora 16:00, un grup format din 3 angajați ai Primăriei a luat bannerul în mod forțat de lîngă reprezentantul TPPEM și l-au ascuns în clădirea Primăriei. În legătură cu această situație, TPPEM solicită scuze publice de la edilul capitalei pentru comportamentul neadecvat al angajaților vizați.

„La solicitările noastre multiple de a ne întoarce bannerul, polițistul de la intrarea în Primărie a refuzat să ne ofere ajutor, mințind că nu știe absolut nimic. După ce am apelat 902 și au sosit la fața locului reprezentanții IGP, angajații Primăriei și-au „amintit” unde au pus bannerul și ne-au condus la o debara veche din curtea Primăriei, unde bannerul era ascuns cu grijă tocmai la etajul 2”, povestesc Tinerii Partidului Popular European din Moldova.

După ce au recuperat panoul, președintele organizației de tineret, Ion Ranga, a declarat că un asemenea comportament al angajaților Primăriei este condamnabil, întrucît le-a fost îngrădit dreptul de a-și manifesta nemulțumirea față de administrarea defectuoasă a orașului.

În același context, membrii aripii de tineret a Partidului Popular European din Moldova solicită scuze publice de la administrația Primăriei pentru abuzurile comise.

Amintim că ieri, 13 septembrie, TPPEM a organizat un flashmob în fața Primăriei Chișinău pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă. Acțiunea vine ca reacție la decizia Curții de Apel Bălți de a respinge inițiativa locuitorilor municipiului Chișinău de a organiza un referendum de demitere a edilului, lipsindu-i astfel de dreptul democratic de a-și exprima votul de neîncredere primarului, care distruge sistematic Chișinăul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?