X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Judecătoria Buiucani a respins plîngerea lui Platon

13 sep. 2016,, 10:00   Politică
2624 0
Суд Буюкань отклонил жалобу Платона
Foto: tv7.md

Judecătoria Buiucani a respins luni plîngerea omului de afaceri Veaceslav Platon împotriva procurorilor.


Avocata Ana Ursachi a spus că a fost întreprinsă o tentativă de a contesta unele "momente procesuale" admise de partea acuzării, pentru că "cauza se desfăşoară cu multiple încălcări".

"În judecată se face totul ca eu să nu comunic cu voi (cu presa - "I."). Avocaţii nu sînt lăsaţi să vină la mine", a spus tare Platon, pe care doi oameni ai legii îl împingeau, deşi mîinile omului de afaceri se aflau la spate.

La judecată Platon a fost însoţit de opt angajați ai batalionului cu destinaţie specială "Pantera" din cadrul Ministerului Justiţiei, echipaţi cu măşti, căşti de protecţie şi veste antiglonţ.

Veaceslav Platon a fost reţinut la Kiev pe 25 iulie, fiind dat în căutare de Interpol. Şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, consideră că în perioada anilor 2011-2015 "Grupul Platon" a încasat de la BEM echivalentul a 1 mld. lei. "El este acuzat de spălare de bani în proporţii deosebit de mari, precum şi de escrocherie prin acordarea creditelor către persoane juridice cu gajuri dubioase. Astfel, Platon riscă de la opt la 15 ani de închisoare", a spus Morari pentru presă.

Platon este considerat unul dintre coordonatorii spălării de bani din Federaţia Rusă în off-shore prin intermediul băncilor din Moldova a peste $20 mld. Astfel, fostul angajat al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor Mihail Gofman a povestit despre spălarea a $23 mld. de origine rusească prin băncile din Moldova. De asemenea, MAI din Rusia, numai pentru anul 2015, a comunicat despre spălarea a $10,9 mld. prin intermediul "schemei moldoveneşti".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?