Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

Afacere ilegală cu ore de meditații, la Liceul „Mihai Viteazul” din capitală (VIDEO)

13 sep. 2016,, 09:00   Capitala
7921 3
Незаконные дела с репетиторством в столичном лицее «Mihai Viteazul»
Foto: mail.ru

Profesorii Liceului „Mihai Viteazul” din capitală nu se conformează dispoziției semnate de către ministrul Educației privind colectarea ilicită de bani, dar își continuă afacerile cu meditații, relatează NOI.md.


Recent, pe internet a fost postat un filmuleț video în care, la o ședință cu părinții, o profesoară explică schema meditațiilor și cere cîte 700 de lei lunar per elev. „Referitor la finanțe pentru meditații, anul trecut taxa a fost de 650 de lei, anul acesta va fi 700 de lei. Dacă dumneavoastră lipsiți, atunci se calculează 25 de lei pe oră și la final se scad orele la care nu ați fost”, explică profesoara.

Mai mult, aceasta ar susține că aceste ore nu sînt obligatorii: „Stimați părinți, nimeni nu vă impune. Acesta este timpul meu liber. Eu, în loc să mă duc acasă să mă odihnesc, să-mi caut de treburile mele sau de copiii mei, la solicitarea dumneavoastră fac un ajutor pentru copiii voștri. Asta e normal în societatea noastră și nu e nimic deosebit!”.

Odată ce elevii își doresc aceste ore de meditații, profesoara nu acceptă ca orele să fie plătite pe număr sau pe săptămînă, dar la început de lună. Prețul mai variază și în funcție de numărul elevilor în grupa formată: „Dacă sînt 10 elevi, este un preț, dacă sînt 15 – este altul, iar dacă sînt 25, atunci taxa diferă”.

În clasa în care s-a petrecut această adunare, doritori de a se înscrie la ore de meditații s-au dovedit a fi în număr de 15. Părinții au încercat să negocieze prețul, odată ce grupa de elevi e destul de mare, însă răspunsul profesoarei a fost unul răspicat: „Vreți mai ieftin? Eu nu vreau mai ieftin!”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?