Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Un adolescent de 15 ani, arestat pentru terorism după ce s-a lăudat prietenilor

12 sep. 2016,, 12:05   Externe
1933 0

Во Франции задержан 15-летний подросток по подозрению в связях с ИГИЛ
Foto: lenta.ru

Direcţia Generală de Securiate Internă din Franţa a arestat, sîmbătă, un minor în vîrstă de 15 ani în arondismentul al XII-lea din Paris, care, potrivit surselor din cadrul poliţiei, intenţiona să comită un atentat într-un loc public cu o armă albă sau o armă de foc, relatează RTL.


Potrivit unor informaţii, el s-a lăudat recent că vrea să „ucidă oameni” în capitala franceză, ceea ce i-a determinat pe anchetatori să îl areteze sîmbătă dimineaţa.

Adolescentul a făcut obiectul unei percheziţii administrative şi al unui arest la domiciliu în cardrul stării de urgenţă instaurate după atentatele din noiembrie 2015.

Zilele trecute, trei tinere au fost arestate de poliția franceză după descoperirea unei mașini pline cu butelii cu gaz, la Paris, și care intenționau să comită un atentat erau coordonate direct din Siria de militanți ai grupării Stat Islamic.

‘Organizația teroristă folosește nu doar bărbați, ci și femei, tinere care se cunosc și își organizează proiectul în mediul virtual’, iar ‘comando-ul’ celor trei femei era ‘teleghidat’ de jihadiști din Siria, a menționat procurorul la o conferință de presă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?