Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Transportul public va avea propria bandă de circulație (VIDEO)

12 sep. 2016,, 11:45   Capitala
4158 0

Foto:ziuadecj.realitatea.net

Pe străzile unde circulă transportul public vor fi amenajate benzi speciale de circulație. Acestea se vor deosebi de celelalte prin lățime, informează NOI.md.


„Prima bandă de circulație, în cazul în care este prezent transportul public de capacitate mare, adică autobuze și troleibuze, va avea o lățime de 3,20- 3,50 metri. Benzile alăturate acesteia vor avea lățimea de 2,75-3 metri, în fncție de lățimea drumului”, a declarat directorul adjunct al Direcției transport, Vitalie Butucel.

Sursa citată a menționat că în acest caz se vor conduce după standardele europene, și nu după cele sovietice, cum a fost pînă în prezent.

„Noi am făcut acest lucru în anii 2007-2008. Am pus pe bulevardul Ștefan cel Mare marcaj, inscripția «BUS» pe ea. «Exdrupo», pregătiți-vă să puneți din nou, vreau să începem cu bulevardele Ștefan cel Mare și Negruzzi”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Mai mult, primarul își dorește modificarea legislației, astfel încît mașinile parcate pe marginea drumului să fie ridicate, iar transportul public să aibă prioritate.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?