X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Ministrul de Finanțe care nu merge la summitul UE, pentru că vrea să joace ȘAH

9 sep. 2016,, 11:40   Externe
2519 0

Министр финансов Латвии предпочла шахматы саммиту ЕС
Foto: segodnya.ua

Încurajată de recenta ei victorie asupra campioanei mondiale la șah, ministrul de Finanțe din Letonia, Dana Reizniece-Ozola, nu va participa la summitul european de la Bratislava, pentru că-și va urmări pasiunea pentru șah, a explicat purtătorul ei de cuvînt azi.


Luni, Dana Reizniece-Ozola, mare maestru la șah în 18 din cei 34 de ani de viață, a învins-o pe jucătoarea Hou Yifan din China, în runda a patra a Olimpiadei pe echipe FIDE Baku Chess din Azerbaijan, amintește Euractiv.

Ministerul de Finanțe a confirmat că ea nu va participa la reuniunea miniștrilor de Finanțe ai UE, în 9 septembrie, la Bratislava, Slovacia, pentru a continua să joace șah.

„Ministrul este în vacanță și va fi tot la Baku, așa că Letonia va fi reprezentată de secretarul de stat la Bratislava”, a spus Aleksis Jarocskis.

O înregistrare video de la finalul partidei de luni o arăta pe ministră, într-un gest de uimire, acoperindu-și gura cu mîinile, cînd a realizat că a cîștigat.

Chinezoica Hou Yifan este campioana mondială la șah, cu un rating de 2658, în timp ce ministra letonă, se află cu 400 de puncte în urmă, cu 2243. Cu toate acestea, Dana Reizniece-Ozola a învins-o în 51 de mutări.

„Sînt foarte bucuroasă, nu doar pentru că am învins-o pe campioana mondială, deși nici asta nu se întîmplă în fiecare zi, dar mai ales pentru calitatea partidei”, a spus ea, la finalul jocului.

„Slujba mea, cea de ministru de Finanțe, este o ocupație care consumă foarte multă energie, în timp ce șahul mă energizează. În special dacă ești politician, este foarte bine să ai un hobby, altceva ce poți face, astfel încît să nu-și pierzi echilibrul”, a spus ministrul, care este pe locul 318 între jucătorii de șah la nivel mondial, la feminin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?