X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Jirinovski a făcut test ADN ca să demonstreze că este rudă cu Trump

8 sep. 2016,, 16:10   Externe
3294 1

Жириновский сдал анализ ДНК, дабы доказать свое родство с Трампом
Foto: novo-russia.su

„Vladimir Jirinovski s-a lăudat recent că şi-a făcut test ADN pentru a dovedi înrudirea sa cu Donald Trump”, scrie ziarista Daily Beast, Anna Nemțova.


Acești doi politicieni – rus și american – într-adevăr sînt adesea comparaţi.

„Cei doi se aseamănă în retorica lor grosolană, trufașă și plină de patima, în felul cum grimasa furiei le denaturează fețele”, spune articolul.

„Ei sînt cu siguranţă asemănători și în capacitatea de a insufla furie publicului, precum și de a schimba tema discursurilor după cum doresc. În funcție de ce fel de „ton” are nevoie la un moment dat în arena politică, Jirinovski se poate comporta fie ca un clovn de la Kremlin, fie ca politician calm, lider rece al opoziției”, scrie autoarea.

„Într-un interviu în exclusivitate pentru The Daily Beast, Jirinovski se prezintă în rolul de „lider calm al opoziţiei”. El descrie planul său de a combate crima organizată din Rusia”, povesteşte Nemţova.

„Mafia organizată este direct legată de corupția instituţiilor publice, susţine Jirinovski în interviu. Așa că trebuie să scăpăm de ea, așa cum am făcut-o la Smolensk, unde guvernatorul este omul nostru, membru al Partidului Democrat Liberal, iar toți adjuncţii săi din alte partide, dar nu din „Rusia Unită”.

Autorul comentează. „Numai puțin. Dacă Jirinovski vrea cu sinceritate să combată crima organizată, cum poate fi fan al lui Donald Trump, care a avut relații de afaceri cu persoane care, potrivit unor afirmații, sînt legate de mafia rusă (în special cu Felix Sater și Tevfik Arif)?”

Jirinovski oftează și apoi spune: „Există o latură obiectivă: El nu știa pe nimeni aici, a fost un străin care a căutat contacte, astfel încât i-au fost prezentaţi oameni răi”.

Cînd vine vorba de geopolitică, lui Jirinovski îi place să amenințe Washingtonul, dar atunci când vine vorba despre Trump, anti-americanismul său se evaporă ca prin minune, spune jurnalista.

„Trump îmi este oarecum apropiat, – declară Jirinovski în interviu – l-am plăcut din prima, când am avut o scurtă întâlnire cu el la New York, în 2002: era o persoană normală, nu îngâmfat sau părtinitor”.

Politologul moscovit Dmitri Oreșkin susţine că Trump şi Jirinovski sînt „fraţi gemeni”, reprezentanți ai noului trend de lideri naționalişti – categorie din care mai fac parte Putin, Marine Le Pen, Viktor Orbán – iubiţi de alegătorii din clasa de mijloc albă, cei care nu au fost niciodată interesaţi de politică, dar au fost acum „treziţi” de ultraradicali.

Trump a propus să se interzică musulmanilor să intre în SUA și să se construiască un zid la granița dintre SUA și Mexic. Jirinovski „are idei şi mai agresive, unele implicând armele nucleare”, ne aminteşte Nemțova.

Acum, în ajunul alegerilor parlamentare din Rusia, popularitatea Partidului Democrat Liberal al lui Jirinovski este din nou în creștere. Dar, în interviu, Jirinovski declară că popularitatea reală a partidului său este mult mai mare, problema e că se fraudează alegerile, „voturile sînt falsificate… alegerile sînt conduse de aceleași practici corupte”.

Jirinovski speră că Trump, dacă va câștiga alegerile din Statele Unite, să considere că în Duma de Stat din Rusia are un „suflet pereche”.

De ce spune asta? Analiza ADN-ului, afirmă unii, ar fi arătat că Jirinovski și Trump nu sînt rude.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?