X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Migranții moldoveni vor fi scutiți de examenul obligatoriu la limba rusă

8 sep. 2016,, 12:01   Societate
7432 4
Молдавские мигранты будут освобождены от обязательного экзамена по русскому языку
Foto: mail.ru

La Ministerul Învățământului și Științei din Federația Rusă este pregătit un nou proiect de lege, care trebuie să stabilească o procedură unică a examenului complet de testare a cunoștințelor la limba rusă, istoria Rusiei și a elementelor de bază ale legislației ruse pentru străinii, care doresc să trăiască și să lucreze în Federația Rusă.


A fost auzită și vocea acelora care au solicitat eliberarea de testarea obligatorie a cetățenilor din Belarus, pentru care limba rusă e a doua limbă maternă. Împreună cu belarușii de examenul obligatoriu vor putea fi eliberați, în curînd, lucrătorii migranți din țările în care limba rusă are un statut special: Kazahstan, Kîrgîzstan și Moldova.

„Anularea testării obligatorii se va răsfrînge în mod pozitiv nu numai asupra dezvoltării relațiilor economice dintre țările noastre, dar, de asemenea, va elimina barierele inutile - a declarat directorul Centrului Didactico-lingvistic, testări lingvistice și de facilitare a politicii de migrație a Institutului Limbii Ruse «A.S. Pușkin» Oleg Radcenko. - Nu este corect ca oameni care cunosc limba rusă ca pe cea maternă să fie impuși să dovedească acest lucru fiind supuși examenelor”.

Vă reamintim că examenul complet a devenit obligatoriu pentru migranți începînd cu 1 ianuarie 2015. Deja mai mult de 2,5 milioane de oameni au trecut cu succes această probă, dar s-a dovedit că sistemul nu este ideal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?