Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Şevciuk cere ajustarea mai rapidă a legislaţiei transnistrene la cea rusă

8 sep. 2016,, 10:27   Politică
2957 2

Шевчук потребовал изменить законодательство Приднестровья в соответствие с российским
Foto: profvesti.org

Preşedintele autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, a cerut Guvernului să formeze "o comisie specială de stat" şi pînă la 1 noiembrie să i se prezinte "planul privind ajustarea legislaţiei RMN la legislaţia federală a Federației Ruse şi termenul de realizare a acestuia".


Despre aceasta se menţionează în Decretul cu privire la realizarea rezultatelor referendumului republican din 17 septembrie 2006, pe care liderul de la Tiraspol l-a semnat miercuri.

Potrivit documentului, "direcţia prioritară a politicii interne a RMN" este "ajustarea sistemului de drept al Transnistriei la legislaţia federală a Federaţiei Ruse".

Astfel, organele de administraţie centrală şi locală urmează "să-şi direcţioneze atribuţiile juridice spre realizarea şi respectarea strictă a voinţei poporului RMN în problema realizării politicilor financiară, economică, fiscală şi vamală, a asigurării sociale, sănătăţii, învăţămîntului şi în alte domenii ale vieţii publice".

"Actele juridice publicate în cadrul realizării atribuţiilor juridice, care contravin principiilor de bază ale reglementării legislative federale din FR, sînt considerate a fi publicate cu încălcarea voinţei poporului RMN şi nu sînt supuse aplicării", se menţionează în decret.

La referendumul din 2006 majoritatea absolută a locuitorilor din regiune s-au pronunţat pentru independenţa Transnistriei şi intrarea ei ulterioară în componenţa Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?