X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Cel mai bogat om din India oferă internet gratuit pentru un miliard de oameni

7 sep. 2016,, 21:00   Externe
3558 0

Богатейший человек Индии предложил бесплатный интернет миллиарду своих соотечественников
Foto: libertatea.ro

Mukesh Ambani este cel mai bogat om din India cu o avere de 22,2 miliarde de dolari, potrivit Forbes.


Acum, el vrea să investească 20 de miliarde de dolari într-o companie de telefonie mobilă care să aducă internet de mare viteză în casele indienilor.

Compania, Reliance Jio, promite să ofere internet de mare viteză, la prețuri accesibile și viteze de descărcare ce vor facilita streming-ul video. Deja în New Delhi un dispozitiv din rețeaua Reliance arăta viteze impresionante de descărcare de 21 de megabiți pe secundă, relatează CNN.

Rețeaua 4G a intrat pe piață luni și acoperă 80% din țară. Veste bună pentru indieni este că aceștia vor putea folosi Jio pînă la finalul anului 2016, fără să scoată niciun ban din buzunat. De anul viitor, ei vor plăti doar 49 de rupii (2,25 de dolari) pe lună pentru abonament.

În India, numai o cincime din populația adultă are acces la internet. În întreaga țară există doar cîteva zone cu acces Wi-Fi, iar conexiunile pe bandă largă (broadband) necesită o infrastructură care nu se regăsește în zonele sărace din mediul urban. Acestea sînt și motivele care l-au determinat pe Mukesh Ambani să investească în compania Reliance Jio. Miliardarul indian își propune ca, în următorii ani, să aducă milioane de indieni în mediul online. De altfel, el susține că Jio acoperă deja circa 18.000 de orașe și 200.000 de sate. Țelul său este să ajungă la 90% din populația țării pînă în martie 2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?