X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Novikov: Vom dovedi că extrădarea lui Platon a fost ilegală (VIDEO)

7 sep. 2016,, 16:15   Politică
3475 2
Новиков: Докажем, что экстрадиция Платона была незаконной
Foto: from-ua.com

Ambasadei Ucrainei și altor țări interesate li se va solicita asistență în chestiunea privind stabilirea legitimității extrădării lui Veaceslav Platon în Moldova.


Extrădarea lui este un act politic, deoarece a avut loc cu ocolirea procedurilor legale. Anunțul a fost făcut astăzi, 7 septembrie, în cadrul ședinței la Curtea de Apel Chișinău, de către avocatul rus al businessmanului Ilia Novikov, relatează NOI.md.

În declarația pentru presă Novikov a menționat că a sosit în Moldova cu scopul de a prezenta dovezi incontestabile de extrădare ilegală a lui Platon. „Intenționăm să apelăm la Ambasada Ucrainei și să-i solicităm asistență. Extrădarea inculpatului a fost făcută ilegal și are un caracter politic. În caz contrar, această procedură nu ar fi putea fi efectuată atît de rapid”, a spus avocatul.

Novikov, de asemenea, și-a propus să obțină de la colegiul judiciar care examinează dosarul lui Platon permisiunea de a prezenta instanței dovada ilegalității procesului de extrădare a omului de afaceri.

Faptul că Ilia Novikov și-a asumat apărarea lui Veaceslav Platon a devenit cunoscut la 29 august. El a declarat atunci că intenționează să nu admită extrădarea inculpatului în Moldova. Însă deja în noaptea spre 30 august Platon a fost adus la Chișinău și a compărut în fața Judecătoriei sectorului Buiucani.

Săptămâna trecută, 1 septembrie, Judecătoria sectorului Buiucani a prelungit cu 30 de zile mandatul de arest pe numele lui Platon. Mandatul de arest a intrat în vigoare la 29 august, atunci cînd suspectul a fost extrădat în Moldova. Avocații lui Platon au depus un recurs care astăzi, 7 septembrie, urmează să fie examinat de Curtea de Apel.

Precizăm că la 25 iulie șeful Procuraturii Anticorupție Viorel Morari a comunicat că Veaceslav Platon a fost dat în căutare internațională și pe numele lui a fost eliberat un mandat de arest, acesta fiind suspectat de complicitate la sustragerea ilicită a mijloacelor bănești în proporții mari din Banca de Economii. Acuzarea estimează la peste 800 de milioane de lei prejudiciul cauzat Băncii de Economii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?