X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Soția lui Platon: Soțul meu este plin de viață și dispus să lupte pînă la capăt

7 sep. 2016,, 13:15   Societate
12328 1
Жена Платона: Супруг бодр и готов сражаться до конца
Foto: facebook.com

Soția lui Veaceslav Platon a confirmat zvonurile, potrivit cărora omul de afaceri s-ar teme pentru viața sa după extrădare în Moldova.


Fostul model și „Miss Ucraina – 2009” Evghenia Tulcevskaia a declarat acest lucru în cadrul unui interviu oferit publicației «NewsMaker». Potrivit ei, Platon și-a asigurat familia că intenționează să lupte pînă la capăt, relatează NOI.md.

„Bineînțeles că el (Platon – nota red.) se teme pentru viața sa. Într-o scrisoare el a scris chiar că este plin de viață și dispus să lupte, și nu intenționează să se sinucidă, că își iubește familia și toți copiii. Noi ne facem griji, știm că nu e o simplă coincidență. Eu nu-mi amintesc numele acestor persoane - trei oameni care nu mai sînt în viață, care au decedat în circumstanțe misterioase. Moartea lor a fost neobișnuită. De aceea eu pe bună dreptate îmi fac griji pentru soțul meu. Am venit aici pentru a mă asigura că pot să-l văd, să-l privesc în ochii și să înțeleg cît de gravă este situația.. El mi-a spus să nu mă îngrijorez, să fiu tare, că el va rezista”, a spus Tulcevskaia.

Tulcevskaia a adăugat că avocații lui Platon din Ucraina intenționează să dovedească ilegalitatea transmiterii businessmanului autorităților moldovenești. „Vom dovedi că el este cetățean al Ucrainei. Vom lupta pentru aceasta oricît timp ne-ar lua și oricît de greu ne-ar fi, pînă cînd vom obține o decizie legală”, a conchis ea.

Anterior, avocata Anna Ursachi a anunțat despre temerile sale pentru viața lui Platon. Ea a comunicat că Platon a obținut informații cu privire la eventualele atentate la viața lui de la unul dintre informatori care, posibil, activează în cadrul penitenciarului nr.13. Aici omul de afaceri este plasat în arest preventiv.

Săptămâna trecută, 1 septembrie, Judecătoria Buiucani din capitală a prelungit cu 30 de zile mandatul de arest pe numele lui Platon. Mandatul de arest a fost emis la 29 august, în ziua cînd suspectul a fost extrădat în Moldova.

Precizăm că la 25 iulie șeful Procuraturii Anticorupție Viorel Morari a comunicat că Veaceslav Platon a fost dat în căutare internațională și pe numele lui a fost eliberat un mandat de arest, acesta fiind suspectat de complicitate la sustragerea ilicită a mijloacelor bănești în proporții mari din Banca de Economii. Acuzarea estimează la peste 800 de milioane de lei prejudiciul cauzat Băncii de Economii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?