X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

A fost eliberată autorizația de demolare a Cinematografului „Gaudeamus”

29 aug. 2016,, 15:50   Capitala
5759 2
Кинотеатру «Gaudeamus» выписали авторизацию на снос
Foto: alfr.md

Reprezentanții Primăriei Chișinău au eliberat autorizație pentru demolarea Cinematografului „Gaudeamus”.


Informația a fost comunicată pe rețelele de socializare de către consilierul municipal din partea PSRM Alexandr Odințov, citat de NOI.md.

Consilierul a relatat că a fost informat despre semnarea documentului care permite demolarea cinematografului și construirea în loc a unui complex locativ. Potrivit lui Odințov, în semnarea acestui document sînt interesați reprezentanții Partidului Liberal, care dețin majoritatea subdiviziunilor Primăriei Chișinău. „Liberalii au semnat autorizația de demolare a Cinematografului «Gaudeamus». El nu încurca, pur și simplu liberalii doresc să mai construiască un complex locativ”, a menționat Odințov.

Informația cu privire la posibilitatea demolării Cinematografului „Gaudeamus” și edificării în locul lui a unui complex locativ a apărut încă în luna februarie. Proiectul despre care a vorbit viceprimarul Nistor Grozavu prevede construcția a două blocuri de locuit cu multe etaje. La primele etaje urmează să fie amenajate spații comerciale, săli de cinema și saloane de frumusețe.

Cinematograful „Gaudeamus” (pînă la destrămarea URSS se numea „40 de ani ai Comsomolului Leninist” – nota red.) a fost construit în anii 50 ai secolului 20. Pe parcursul ultimilor ani, la „Gaudeamus” au fost organizate mai multe festivaluri internaționale de film, prezentări și premiere ale cinematografiei autohtone.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?