Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Reacţia incredibilă a lui Putin după excluderea sportivilor paralimpici ruși de la Rio

25 aug. 2016,, 15:05   Externe
3106 1

Foto: lenta.ru

Președintele Vladimir Putin a criticat dur, joi, decizia de excludere a sportivilor ruși de la Jocurile Paralimpice de la Rio (7-18 septembrie).

''Decizia de descalificare a sportivilor noștri paralimpici este în afara oricărui act de corectitudine, moralitate și umanitate'', a declarat Putin, cu ocazia primirii, la Kremlin, a sportivilor ruși medaliați la JO de la Rio de Janeiro, scrie AFP, preluat de Agerpres.ro.

La începutul acestei săptămîni, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins apelul sportivilor paralimpici din Rusia împotriva suspendării de la Jocurile Paralimpice 2016 de la Rio.

Rusia a fost suspendată de la Jocurile Paralimpice din cauza sistemului organizat de dopaj. Decizia de a exclude întreaga echipă paralimpică a Rusiei de la această competiție a fost luată inițial pe 7 august de Comitetul Internațional Paralimpic (CIP), însă sportivii ruși au făcut apel la TAS.


Spre deosebire de Comitetul Internațional Olimpic (CIO), care a decis să-i autorizeze pe sportivii ruși să participe la JO de la Rio în anumite condiții, CIP a ales cea mai severă măsură posibilă, excluzînd Rusia de la cel mai mare eveniment sportiv paralimpic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?