X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Agenții economici, revoltați: „Guvernanții ne propun proiecte de legi ridicole”

24 aug. 2016,, 13:24   Economie
3995 0

Foto: ipn.md

Reprezentanții micului business din Moldova i-au adresat o scrisoare premierului Pavel Filip, în care își exprimă îngrijorarea față de interzicerea activității în bază de patentă, începînd cu anul viitor, notează NOI.md.


Potrivit președintelui Asociației Micului Business, Eugen Roșcovan, zvonul lansat de unele partide politice precum că această problemă ar fi fost soluționată este fals, iar acest lucru o confirmă și instituțiile de stat. Eugen Roșcovan a menționat că, deși autoritățile au pregătit un proiect de lege menit să identifice alternative la practicarea comerțului în baza patentei, inițiativa propusă complică și mai mult lucrurile.

„Acest proiect are mai curînd un caracter umoristic decît unul legal, serios. Este o nebuloasă toată această situație descrisă în document și nici nu va putea stimula în niciun fel antreprenorii, nici ieșirea din economia ilegală. E un proiect de lege ridicol. Este greu de acceptat abordarea Guvernului de a introduce interdicții atunci cînd se vede că economia este în criză”, a precizat Roșcovan.

În scrisoarea adresată premierului Filip, antreprenorii mai semnalează și problema legată de dezvoltarea economiei ilegale în Moldova. „Noi știm că avem în Moldova încă un buget de stat în economia subterană. Există resurse care circulă, dar nu sînt folosite legal. Chiar și micii comercianți din piețe sînt revoltați de această situație – ei plătesc pentru activitatea lor, dar alți comercianți nu, iar instituțiile nu se ating de ei, de parcă ar fi niște «vaci sfinte»”, a explicat Roșcovan.

Acesta a mai anunțat că micii antreprenori planifică să reia protestele antiguvernamentale în luna septembrie, argumentînd că aceasta este unica modalitate de a se face auziți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?