Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

UPDATE Noul bilanţ al victimelor cutremurului din Italia

26 aug. 2016,, 10:23   Externe
5813 0

Foto: www.evz.ro

UPDATE: 10.25 Noul bilanţ al victimelor cutremurului din Italia a ajuns la 267 de morţi şi aproximativ 400 de răniţi, potrivit Serviciul italian al Protecţiei Civile, citat de site-ul affaritaliani.it.



UPDATE: 09:20 Cel puțin 247 de persoane, au decedat în urma cutremurului de 6,2 grade care a lovit centrul Italiei în dimineața zilei de 24 august a.c.


Seismul s-a produs la o adancime de doar 10 kilometri, la circa 43 de kilometri de orasul Rieti, fiind urmat de mai multe replici. Cutremurul a afectat mai multe multe orase si localitati din centrul Italiei, fiind resimtit inclusiv in Roma.



UPDATE: 23:23 Premierul Italiei, a anunțat că numărul persoanelor decedate în urma cutremurului a ajuns la 120.

15:40 Numărul persoanelor decedate în urma cutremurului din Italia a ajus la 38.



Cutremurul care a lovit Italia în această dimineaţă a provocat moartea a cel puţin 14 persoane şi a dus la prăbuşirea a numeroase clădiri în zona centrală muntoasă a ţării, a provocat mari probleme în mai multe oraşe şi sate.


Cele mai afectate oraşe par să fie Accumoli, Amatrice, Posta şi Arquata del Tronto, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Luca Cari. El a precizat că elicopterele urmau să fie trimise la venirea zorilor în zonele afectate de seism pentru a evalua pagubele.

Primarul din Accumoli a spus că un număr de clădiri au fost grav afectate.

"Patru persoane sunt prinse sub dărâmături şi nu prezintă niciun semn de viaţă. Doi părinţi şi doi copii", a declarat primarul Stefano Petrucci pentru televiziunea publică RAI.

De asemenea, RAI a prezentat o altă informaţie a poliţiei conform căreia doi oameni au murit în satul Pescara del Tronto din apropiere.

Primarul oraşului Amatrice a vorbit la un post de radio, precizând că oraşul a fost distrus în urma cutremurului.

„Drumurile din şi spre oraş sunt blocate. Jumătate din oraş a dispărut. Oraşul nu mai există. În acest moment există persoane aflate sub dărâmături. Au avut loc mai multe alunecări de teren, iar un pod este pe cale să se prăbuşească”, a declarat Sergio Perozzi.

Cutremurul a provocat pagube în oraşe din trei regiuni - Umbria, Lazio şi Marche.

Primarul Nicola Alemanno a declarat că în Norcia nu s-au înregistrat morţi. "Structurile antiseismice ale oraşului au rezistat. Există pagube la clădirile istorice şi alte imobile, dar nu avem probleme grave", a spus el.

Biroul prim-ministrului Matteo Renzi a anunţat că echipe de salvare sunt trimise în zonele cele mai afectate.

Agenţia de protecţie civilă din Italia susţine că cutremurul a fost grav. "A fost atât de puternic! Ni se părea că patul se mişcă prin cameră cu noi în el", a declarat pentru Reuters Lina Mercantini din Ceselli.

"Doamne, a fost oribil! Pereţii au crăpat şi cărţile au căzut de pe rafturi", a povestit Olga Urbani, din oraşul Scheggino.

Mai multe posturi de televiziune au difuzat imagini cu străzi pline cu dărâmături în mai multe oraşe. Faţadele unor clădiri de piatră s-au prăbuşit, lăsând încăperile din interior la vedere.

Locuitorii Romei, care se află la circa 170 km de epicentru, au fost treziţi de cutremur, care a zguduit mobila din locuinţe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?