X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Comuniștii vor decide la 3 septembrie dacă vor participa la alegerile prezidențiale

23 aug. 2016,, 16:40   Politică
3803 2
Коммунисты определятся с участием в выборах президента 3 сентября
Foto: kprf.ru

Partidul Comuniștilor (PCRM) a decis să nu convoace cel de-al XX-lea Congres al Comitetului Central (CC) pe 27 august „în legătură cu numărul mare al manifestărilor”.


Evenimentul, în cadrul căruia va fi examinată poziția PCRM pe marginea participării la alegerile prezidențiale din toamnă, a fost amînat cu o săptămînă și va avea loc la 3 septembrie. Anunțul a fost făcut astăzi, 23 august, de Serviciul de presă al Partidului, citat de NOI.md.

Potrivit comunicatului, s-a decis că cel de-al XX-lea Congres al CC al PCRM va fi amînat de pe 27 pe 3 septembrie în legătură cu numărul mare al manifestărilor dedicate sărbătorilor de stat ale Republicii Moldova”. Astfel, funcționarii de partid au decis să amîne examinarea chestiunii privind participarea PCRM la alegerile prezidențiale preconizate pentru 30 octombrie, preferînd să sărbătorească Ziua Independenței, Limba Noastră și Ziua Cunoștințelor.

La începutul lunii august a fost făcut anunțul că în cadrul celui de-al XX-lea Congres al CC al PCRM urmează să fie examinată poziția Partidului Comuniștilor pe marginea participării la alegerile parlamentare. De asemenea, președintele Partidului, Vladimir Voronin, urma să prezinte un raport.

Menționăm că pînă acum Partidul Comuniștilor nu a adoptat o decizie finală privind participarea la alegerile prezidențiale. Vladimir Voronin a făcut declarații contradictorii în acest sens. În unele interviuri el admitea posibilitatea promovării propriei candidaturi, iar în altele, dimpotrivă, îndemna la boicotarea alegerilor prezidențiale, calificîndu-le drept „nelegitime”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?