Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Leancă se opune finanțării partidelor din bani publici

22 aug. 2016,, 11:09   Politică
4152 5

Foto: noi.md

Liderul PPEM, Iurie Leancă, propune amînarea aplicării legii privind finanțarea partidelor politice din bugetul de stat, notează NOI.md.


Politicianul afirmă că situația economică dificilă prin care trece astăzi Moldova nu-i permite să subvenționeze partidele politice începînd cu anul curent, așa cum au hotărît autoritățile.

„În octombrie 2015, deputații PPEM au înaintat o inițiativă legislativă privind amînarea aplicării legii privind finanțarea partidelor politice, care la acel moment, din păcate, nu a fost susținută de către majoritatea colegilor din Parlament. Sînt convins că și astăzi această inițiativă este de actualitate. Insist în continuare ca finanțarea partidelor politice în anul 2016 din bugetul de stat să fie amînată”, se arată în declarația lui Iurie Leancă.

Acesta mai afirmă că lipsa unui mecanism eficient și transparent de verificare ridică mari semne de întrebare referitoare la moralitatea utilizării banilor publici pentru finanțarea partidelor.

Precizăm că în scopul finanțării partidelor politice din bugetul de stat, în acest an au fost alocați aproape 39,8 milioane de lei. Cuantumul subvenției lunare pentru fiecare vot acordat partidelor politice în cadrul alegerilor parlamentare din noiembrie 2014 este de circa 1,11 lei, iar pentru votul acordat la alegerile locale din iunie 2015 este de circa 0,47 lei. Subvențiile de la bugetul de stat vor fi transferate în conturile partidelor începînd cu luna curentă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?