X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Pentagonul nu a depistat indicii de pregătire a Rusiei pentru un conflict armat

19 aug. 2016,, 12:40   Externe
2617 0
Пентагон не обнаружил признаков подготовки России к военному конфликту
Foto: tvzvezda.ru

Militarii SUA care monitorizează deplasarea trupelor şi tehnicii ruse după anexarea Crimeii la Rusia nu au descoperit indicii ale pericolului rus direct pentru Ucraina, scrie The Wall Street Journal.


Interlocutorul piblicației The Wall Street Journal, un înalt demnitar din cadrul Pentagonului, a afirmat că modificările din tactica militară a Rusiei corespund planurilor. „Acesta este un trend pe termen lung, aici nu este nimic nou”, a spus el.

Potrivit sursei citate, Pentagonul se aşteaptă că pentru fortificarea Crimeii militarii ruşi vor simula acţiuni practice de debarcare a puşcaşilor marini şi apărare antiaeriană. Militarii americani se aşteaptă, de asemenea, că Rusia va continua rotaţia trupelor şi tehnicii în această zonă.

După cum menţionează WSJ, unii analişti stabiliţi în SUA în ultimele săptămîni au indicat planurile Rusiei de a-şi reorienta forţele spre zonele potenţialelor conflicte, dar au precizat că aceste deplasări nu semnifică faptul că acţiunile militare sînt inevitabile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?