Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Mandatul de arest la domiciliu pe numele lui Șor a fost prelungit

18 aug. 2016,, 15:57   Politică
2621 0
Фото: privesc.eu

Magistrații judecătoriei Buiucani au respins recursul procurorilor privind arestarea controversatului om de afaceri Ilan Șor pentru 30 de zile, transmite NOI.md.


Decizia a fost luată acum cîteva minute. Astfel, Șor, care este bănuit de implicarea în fraudele bancare de la Banca de Economii, rămîne în arest la domiciliu, însă arestul său a fost prelungit pentru încă 30 de zile, pînă pe 23 august curent.

Procurorul care instrumentează acest caz, Andrei Băieșu, a declarat că nu sunt aspecte noi care ar permite aplicarea unui mandat de arestare preventivă, de aceea a fost nevoit să se conformeze deciziei Curții de Apel, care a decis plasarea acestuia în arest la domiciliu.

”A fost admis demersul procurorului, a fost prelungit arestul la domiciliu. Deși suntem de părerea că ar fi trebuit să fie aplicată măsura sub formă de arest preventiv, dar suntem obligați să ne comformăm deciziei Curții de Apel. La sfârșitul lunii august sau începutul lui septembrie am putea trimite dosarul în instanța de judecată. La moment, nu sunt aspecte noi, care ar permite solicitarea arestului preventiv”, a menționat procurorul.

Unul dintre avocații lui Ilan Shor a declarat că procurorii nu au prezentat dovezi noi, de aceea consideră decizia de astăzi a magistraților drept una ilegală și nefondată și o vor contesta.

”Nu sînt probe care demonstrează vinovăția clientului nostru, iar decizia de astăzi este una nejustificată și nefondată. O vom contesta la Curtea de Apel Chișinău”, a spus apărătorul.

Ilan Shor este acuzat de escrocherii în proporții deosebit de mari și spălare de bani, inclusiv din credite de la Banca de Economii, însă acesta pledează nevinovat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?