Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Guvernul german susține că Turcia ar colabora cu organizațiile teroriste islamiste

17 aug. 2016,, 12:10   Externe
2726 2

Правительство ФРГ уличило власти Турции в поддержке террористов
Foto: dw.com

Guvernul german vede Turcia drept „platforma centrală de acțiune” pentru organizațiile teroriste islamiste din Orientul Apropiat, susțin jurnaliștii de la postul public german de televiziune ARD.


Aceștia spun că afirmația lor s-ar baza pe un document confidențial, un răspuns trimis de guvernul german în urma unei interpelări din partea Partidului Stângii, informează Deutsch Welle.

„În luarea de poziție a executivului de la Berlin se precizează că Ankara ar colabora de mai mulți ani cu grupările islamiste. Ar exista o „afinitate ideologică” între partidul de guvernământ conservator-islamic AKP, al președintelui Recep Tayyip Erdogan, și Frățiile Musulmane din Egipt. Ca rezultat al islamizării treptate, începînd cu 2011, a politicilor internă și externă ale Ankarei, Turcia a devenit o platformă centrală de acțiune pentru grupările islamiste din regiunea Orientului Apropiat și Mijlociu”, citează ARD din răspunsul redactat de guvernul german.

Mai mult, în document se precizează că Ankara susține formațiuni islamiste înarmate din Siria și organizația palestiniană Hamas.

Guvernul german face astfel în premieră o legătură directă între președintele turc Recep Tayyip Erdogan și o organizație teroristă, deoarece Hamas (care guvernează Fâșia Gaza) are acest statut din 2003 în Uniunea Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?