X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Cibotaru: Nu vom permite ca încercarea de fraudare a alegerilor să ia proporții

16 aug. 2016,, 10:29   Politică
3268 1

Foto: noi.md

Președintele PLDM, Viorel Cibotaru, acuză Partidul Democrat de faptul că încalcă prevederile Codului electoral, notează Noi.md.


Într-un interviu acordat agenției IPN, liberal-democratul a menționat că acțiunile democraților în teritoriu, precum și pîrghiile deținute în cadrul Comisiei Electorale Centrale denotă faptul că guvernarea încearcă de pe acum să fraudeze scrutinul.

„Noi vom monitoriza procesul electoral, nu vom permite ca acea încercarea de a frauda alegerile, care este astăzi în plină desfăşurare, să ia proporţiile unei fraude electorale majore. Cînd mă refer la fraudarea alegerilor, mă refer la acele acţiuni care sînt întreprinse de reprezentanţii guvernării în teritoriu, modul în care ei au început să acţioneze în vederea pregătirii alegerilor anticipate, acelor acţiuni pe care le întreprind la nivelul viitoarelor comisii electorale vizavi de finanţarea partidelor, modul în care vor fi cheltuiţi banii în această campanie – totul vorbeşte despre faptul că Partidul Democrat de pe acum încalcă Codul electoral”, a menționat Cibotaru.

Politicianul susține că noul președinte al Republicii Moldova trebuie să fie o persoană cu experienţă politică pentru a conduce mişcarea de „dezoligarhizare” a instituţiilor statului şi pentru a fi în fruntea luptei cu corupţia.

”Acestea sînt sarcinile pe care viitorul preşedinte trebuie să le aibă ca prioritare. Toate celelalte sarcini reies din calitatea preşedintelui de garant al Constituţiei”, a punctat Cibotaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?