Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Chirtoacă blochează desfăşurarea referendumului privind demiterea sa

16 aug. 2016,, 07:32   Politică
3185 3
Фото: bloknot-moldova.md

Despre aceasta a scris pe pagina sa în reţelele sociale preşedintele fracţiunii Partidului Socialiştilor în Consiliul municipal Chişinău, Ion Ceban.


- Astăzi dosarul privind referendumul a fost distribuit între judecătorii Curţii de Apel. Vă amintesc că prirma instanţă a dat aviz pozitiv, iar CEC a eliberat legitimaţii. În principiu, Curtea de Apel urmează să dea răspuns în termen de 3 zile. Conform practicilor şi standardelor europene, acest aviz trebuie să fie pozitiv, iar de vineri noi trebuie să începem colectarea semnăturilor. După cîte am înţeles eu, Primăria şi cetăţeanul, aflat nemijlocit în concediu, face tot posibilul, ca să boicoteze această procedură. Anterior el a spus că nu va face aceasta, vă amintiţi?, - a menţionat Ceban.

Vă amintim că judecătoria sectorului Centru a înregistrat grupul de iniţiativă pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului privind demiterea lui Dorin Chirtoacă, dar ulterior un reprezentant al Primăriei a contestat această decizie la Curtea de Apel.

Pînă la aprobarea deciziei de către judecători, membrii grupului de iniţiativă nu pot iniţia colectarea semnăturilor. Ei consideră că procesul este tergiversat intenţionat, pentru ca desfăşurarea concomitentă a referendumului şi alegerilor parlamentare anticipate să devină imposibilă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?