Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ce spun experții despre candidatura lui Ciubașenco la funcția de președinte

16 aug. 2016,, 01:10   Politică
9032 9

Фото: bloknot-moldova.md

Experţii nu cred că jurnalistul Dumitru Ciobaşenco ar putea deveni preşedinte.

Solicitaţi de corespondentul INFOTAG, experţii au spus că îl respectă pe Ciubaşenco, dar consideră că el nu va putea învinge la alegeri.

Fostul membru al Comisiei Electorale Centrale, Pavel Midrigan, consideră că, "pentru a deveni politician, dar mai ales preşedinte, Ciubaşenco este un om prea de treabă".

"Dumitru este un băiat bun, dar niciodată nu a făcut politică. El este unul dintre puţinii jurnalişti din Moldova care se află exact la locul potrivit. Eu l-aş numi model de urmare în această profesie. Cît valorează numai faptul că a renunţat la Ordinul Republicii, spunând că el pur şi simplu şi-a îndeplinit datoria profesională! El este un om prea de treabă ca să devină preşedinte în Moldova. Căci preşedintele RM este un participant la procesele politice, iar la noi aceasta este murdărie", consideră el.


Midrigan a menţionat că, "pentru a începe cariera politică, trebuie să ai o oarecare experienţă politică, măcar în calitate de deputat". Întrebat dacă ar vota pentru Ciubaşenco, ţinând cont de cine deja şi-au înaintat candidaturile la funcţia de preşedinte, Midrigan a spus că "da, cu ochii închişi".

Vicepreşedintele Partidului Popular European, fostul candidat la campania din 2012, Oazu Nantoi, a spus că "îl cunoaşte pe domnul Ciubaşenco de la sfârşitul anilor 80 ai secolului trecut".

"Pe atunci era numit simplu, "Dima". Îl respect foarte mult, ca jurnalist. Însă despre şansele reale ale vreunui candidat se va putea vorbi când alegătorii vor vedea lista completă de candidaţi la această funcţie", consideră el.

După convingerea fermă a lui Nantoi, Usatîi nu este un politician şi nu ar vrea să/l vadă pe arena politică moldovenească. "Eu mă străduiesc să nu uit "comportamentul eroic" al său, când pe 15 octombrie a fost un instrument de comandă al lui Plahotniuc, în timpul audierilor în Parlament pe cazul lui Filat. Ultimul a fost pur şi simplu otrăvit de oponenţii politici", a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?