X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Godea: În politica moldovenească sînt oameni bine intenționați, dar care au căzut în capcane

12 aug. 2016,, 16:32   Politică
4367 1

Foto: noi.md

Moldova la 25 de ani de independență, vectorul geopolitic și miza alegerilor prezidențiale. La aceste subiecte și-a expus opinia președintele partidului „Acțiunea Democratică”, în prezent, consilier al premierului, Mihai Godea, într-un interviu recent pentru Europa Liberă, notează Noi.md.


„Am văzut în aceşti 25 de ani de independență mai multă lume bine intenţionată să facă ceea ce trebuie pentru ţară. Dar cum să vă explic? Politica e plină de capcane şi foarte des oamenii, care nu au un fundament bine stabilit, cad pradă acestor capcane şi intră într-un cerc vicios din care nu mai pot ieşi, pentru că sînt încurcaţi în rele. Şi relele sînt cele care îi ţin în şantaj, îi ţin ostatici în foarte multe cazuri. Şi am văzut inclusiv în politica moldovenească asemenea exemple”, a menționat Godea.

Potrivit lui Godea, politicienii care folosesc sintagme de genul: „stat capturat”, „control total” s-au perindat la putere, dar n-au făcut prea multe pentru ca cetățeanul să fie adevăratul stăpîn al acestui stat. De aceea, credibilitatea acestor afirmații nu este prea mare, opinează Godea.

Fiind întrebat cine, în opinia sa, trebuie să decidă încotro să se îndrepte Moldova – spre Est sau Vest, Mihai Godea a menționat că alegerea le aparține cetățenilor. „Alegerea lor suverană rămîne alegere suverană. Doar că cetăţenii trebuie să fie foarte bine informaţi şi decizia să fie una în cunoştinţă de cauză, nu una bazată pe emoţii sau pe nostalgii. Iar politicienilor şi mass-mediei, probabil le revine un rol foarte important pentru ca votul sau alegerea oamenilor să fie una în cunoştinţă de cauză”

Consilierul premierului a mai subliniat că miza la alegerile prezidențiale din această toamnă nu este mare, atît timp cît competențele președintelui sînt limitate. „S-ar putea totuși să fie un spectacol interesant”, a concluzionat Godea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?