X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Investigaţiile mass-media care deconspiră demnitarii cu averi ascunse vor fi IGNORATE de guvernanţi

12 aug. 2016,, 16:00   Politică
6231 3

Фото: jurnal.md/ru/

Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) nu se va mai putea sesiza din materialele din mass-media, deoarece presa din Republica Moldova nu mai este o sursă veridică de informare.


Astfel a argumentat ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, excluderea mijloacelor de informare în masă din legea referitoare la ANI, ca surse din care inspectorii de integritate se vor putea sesiza pentru a opera controale.

„A trebuit să fie o astfel de excludere, deoarece în ultimul timp, mass-media s-a divizat în funcţie de preferinţele politice, de interese. Nici măcar anumite surse mass-media nu au stat să nu fie implicate în acele mari probleme cu care s-a confruntat ţara noastră în ultimii câţiva ani, pornind de la fraude bancare, terminând cu nu ştim care activităţi. De aceea, din păcate, este cunoscut şi indiscutabil că apar articole la comandă, şi o spune asta lumea din toate taberele, o spune clasa jurnaliştilor, o spun cei care consumă articolele. Nu se respectă, din păcate, paritatea de opinii sau echidistanţa”, a declarat Cebotari în cadrul unui interviu pentru Moldova Curată.

„Nu mă refer la toţi, bineînţeles, dar din păcate, presa se decredibilizează împreună cu clasa politică. Din acest punct de vedere, nu mai poate deveni o sursă veridică de informare. Şi acest lucru l-a evidenţiat Comisia Naţională de Integritate, care a avut atâtea autosesizări din articolele din presă, care nu au fost suficient de bine documentate, care doar le-a creat volum de muncă, care nu s-a soldat cu niciun rezultat, dar au consumat resurse importante”, a mai spus Vladimir Cebotari.

Precizăm că noua Lege cu privire la Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) a fost publicată în Monitorul Oficial pe 30 iulie. ANI, care se va forma în locul actu­a­lei Comi­sii Naţio­nale de Inte­gri­tate, nu se va mai putea auto­se­siza din mate­ri­a­lele de presă în pri­vinţa per­soa­ne­lor cu fun­cţii publice.

Până acum, CNI era obli­gată să ini­ţieze con­troale în baza peti­ţi­i­lor pri­mite, dar şi în baza mate­ri­a­le­lor publi­cate în presă. Din noua lege însă este exclus ter­me­nul „mass-media”, fiind intro­dusă expre­sia „infor­ma­ţii publice”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?