Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Colectarea semnăturilor pentru demiterea lui Chirtoacă este tergiversată intenţionat

11 aug. 2016,, 11:45   Capitala
4317 6
Сбор подписей за отставку Киртоакэ намеренно затягивается
Foto: unimedia.info

Grupul de iniţiativă pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului în vederea demiterii primarului general nu poate iniţia colectarea semnăturilor necesare pentru plebiscit.


Despre aceasta a scris pe pagina sa de pe reţelele sociale preşedintele grupului, Victor Chironda.

„Astăzi ne-au spus că, deşi CEC a transmis legitimaţiile membrilor grupului judecătoriei sectorului Centru, judecătorul nu le va elibera pînă Curtea de Apel nu va adopta decizia sa. Aceasta semnifică că nici săptămîna curentă, nici cea viitoare, noi nu vom avea liste de subscriere şi nu vom putea iniţia colectarea semnăturilor”, a menţionat activistul societăţii civile.

Chironda a specificat că, pentru a reuşi organizarea referendumului concomitent cu alegerile prezidenţiale, adică la 30 octombrie, pînă la 10 septembrie grupul trebuie deja să adune 70 mii de semnături. Acest lucru înseamnă că pentru colectarea lor rămîne tot mai puţin timp, iar procesul este tergiversat în mod intenţionat.

Vă amintim că anterior Judecătoria sectorului Centru a înregistrat grupul de iniţiativă pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului în vederea demiterii primarului general al municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă. Mai tîrziu reprezentantul Primăriei a contestat această decizie la Curtea de Apel.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?