X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Funcționarii vizați cel mai des în dosarele de corupție – raport

10 aug. 2016,, 14:56   Societate
4175 0

Foto: obiectiv.info

Peste 500 de dosare penale privind infracțiuni de corupție au fost intentate de procurori în prima jumătate a acestui an, mai mult cu circa 100 față de aceeași perioadă a anului trecut.

Datele se conțin într-un raport publicat astăzi de Procuratura Generală, informează Noi.md.

Astfel, majoritatea dosarelor au vizat abuzul de putere sau de serviciu – 153 la număr, urmînd cauze privind depăşirea atribuţiilor de serviciu – 144, traficul de influență – 89, coruperea pasivă – 79, corupere activă – 49 și luare de mită – 4 cauze.

Datele raportului mai arată că cel mai frecvent pentru acte de corupție sînt deferiți justiției colaboratorii de poliție, în perioada de referință fiind demascați 36 de polițiști, dintre care cinci colaboratori ai poliției de frontieră. Polițiștii sînt urmați în acest top de primari, ofițeri de urmărire penală și avocați. Astfel, în prima jumătate a acestui an, pe banca acuzaților au mai ajuns 12 primari, șapte ofițeri de urmărire penală, patru avocați, patru angajați ai administrației publice locale, un judecător și un executor judecătoresc.

Raportul Procuraturii Generale mai relevă că din numărul total de 112 persoane în privinţa cărora au fost pronunţate sentinţe, 84 - au fost condamnate, 19 - au fost achitate, iar alte nouă cazuri procesul penal a fost încetat.

Pedeapsa închisorii cu executare a fost aplicată doar în cazul a 9 inculpaţi, pe cînd pedeapsa închisorii cu suspendare a fost aplicată în 20 de cazuri. Totodată, 38 de persoane vizate în dosare de corupție s-au ales cu o amenda penală, iar 44 au fost private de dreptul de a ocupa funcţii sau de a desfăşura o activitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?