Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Unde va apărea al doilea aeroport național de pasageri din Moldova

9 aug. 2016,, 14:15   Economie
6253 3
Где появится второй национальный пассажирский аэропорт в Молдове?
Foto: wikimapia.org

Aeroportul internațional Bălți-Leadoveni ar putea fi reabilitat și deveni al doilea aeroport național de pasageri din Republica Moldova, informează NOI.md.


Informația a fost comunicată de ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, în raportul privind activitatea sa în fruntea instituției. Potrivit oficialului, pînă la sfîrșitul anului curent urmează să demareze studiul de fezabilitate a reabilitării Aeroportului internațional Bălți-Leadoveni, care va deveni al doilea aeroport național de pasageri din Moldova.

Iurie Chirinciuc a menționat că această reformă, dar și altele, vor contribui la reducerea prețurilor la tarnsportul aerian de pasageri și vor spori calitatea serviciilor prestate.

Anterior ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a declarat că cea mai bună soluție pentru reluarea activității și modernizarea Aeroportului internațional Bălți-Leadoveni ar fi transmiterea lui în concesiune. Chirinciuc a menționat importanța soluționării problemei legate de lipsa unui aeroport de rezervă în Moldova, avînd în vedere că aeroporturile apropiate se află în România (Iași și București) și Ucraina (Kiev și Odesa).

În prezent, Aeroportul Bălți-Leadoveni se află într-o stare deplorabilă și nu dispune de infrastructură și logistică modernă. Pista de decolare și aterizare nu a fost reparată și nu corespunde normelor de securitate.

Activitatea aeroportului a fost sistată la 14 septembrie 2015 în legătură cu retragerea licenței.

Anterior holdingul elvețian „Militzer & Munch” (M&M) și-a anunțat disponibilitatea de a lua în concesiune aeroportul Bălți-Leadoveni pe o perioadă de 49 de ani și a investi la prima etapă în modernizarea obiectului 30 de milioane de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?