X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Businessmeni din India vor să producă în Moldova componente automobilistice

9 aug. 2016,, 11:21   Business
5062 2
Бизнесмены Индии хотят начать в Молдове производство деталей для автопрома
Foto: agora.md

Un grup de businessmeni din India se află în Moldova într-o vizită de lucru, în perioada 8-12 august, în scopul deschiderii unei afaceri în ţara noastră şi identificarea noilor parteneri, comunică NOI.md.


Potrivit comunicatului Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei, întreprinzătorii indieni reprezintă o companie specializată în producerea componentelor automobilistice.

În prima zi a vizitei delegația din India a avut o întrevedere cu conducerea CCI a Moldovei și cu mai mulți agenți economici autohtoni.

Președintele CCI a Moldovei Sergiu Harea i-a informat pe oaspeți despre posibilitățile de investiții în Moldova, despre climatul de afaceri, oportunitățile oferite de zonele economice libere și parcurile industriale.

Sergiu Harea le-a dat asigurări întreprinzătorilor din India că CCI a Moldovei este deschisă pentru colaborare și le poate oferi asistență în vederea inițierii și dezvoltării afacerilor în ţara noastră.

În context, omul de afaceri Sushil Kumar Poddar a prezentat compania ”Sellowrap Industries”, menționînd că printre principalii clienți internaționali ai acesteia se numără titani precum: ”Panasonic”, ”Nissan”, ”Volkswagen”, ”Honda”.

”Am venit în Moldova pentru a ne documenta și a identifica potențiali parteneri de afaceri. Intenționăm să deschidem aici o companie cu capital mixt, indian și moldovenesc, pentru a exporta mărfurile noastre atît pe piața Europei de Vest, cît și pe piața estică. Știm că Moldova dispune de acces preferențial pe aceste piețe”, a spus el.

După partea oficială au urmat discuţii bilaterale cu agenţii economici interesaţi de stabilirea relațiilor de colaborare în domeniul industriei automobilistice cu potenţial de investiţie şi creare a noilor locuri de muncă.

Delegația din India a avut, de asemenea, întrevederi cu reprezentanți ai Ministerului Economiei, Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Oficiului pentru Ocuparea Forţei de Muncă, familiarizîndu-se cu prevederile legislative, Programul Naţional Strategic de atragere a investiţiilor şi promovare a exportului, condiţiile de angajare, salarizare etc.

Pînă la sfîrșitul săptămânii curente oamenii de afaceri din India vor efectua vizite la parcurile industriale ”Tracom” și ”Răut”, precum și la mai multe întreprinderi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?