Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Alexandra Mîrca: Există scopuri spre care pot tinde, este mult de muncă (FOTO)

9 aug. 2016,, 10:03   Sport
3153 0
Александра Мырка: «Есть к чему стремиться, над чем работать»
Foto: aspm.md

Talentata sportivă Alexandra Mîrca nu a reușit să se califice în 1/8 de finală în proba tir cu arcul din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.


Repurtînd o victorie concludentă cu scorul de 6-4 în 1/32 de finală asupra sportivei din Mexic Aida Roman, reprezentanta Moldovei, în vîrstă de 22 de ani, a cedat în fața unei sportive din China cu scorul de 0-6, în mare parte din cauza condițiilor climaterice. Cu toate acestea, Alexandra Mîrca este mulțumită că a nimerit în primele 20 de sportive ale lumii la această probă sportivă.

„Cred că locul 17 este un rezultat bun pentru debutul olimpic în compania celor mai buni sportivi. În confruntarea cu sportiva mexicană eu trăgeam a doua și puteam determina direcția vîntului, însă în al doilea meci norocul a fost deja de partea adversarei mele. Condițiile climaterice în disciplina noastră sportivă joacă un rol important. Însă eu nu sînt întristată, consider că pur și simplu nu am avut noroc”, a menționat Alexandra Mîrca.

Antrenoarea Irina Cecanova la fel consideră că discipola ei avea șanse bune de a accede în 1/8 de finală, însă nu a avut noroc sportiv. Pînă la urmă, experiența olimpică va fi foarte utilă pentru Alexandra Mîrca, care are un potențial bun, lucru recunoscut și de specialiștii străini.

„Există un bun stimul pentru obținerea unor rezultate bune. Există scopuri spre care pot tinde, este mult de muncă”, recunoaște Alexandra Mîrca. „Exemplul Nataliei Valeeva mă stimulează spre noi culmi. Cît privește actuala Olimpiadă, bineînțeles, ea va rămîne mult timp în memoria mea. Rio de Janeiro este un oraș frumos, cu celebrele sale cartiere sărăcăcioase. Înainte de Jocurile Olimpice au fost unele probleme tehnice în satul olimpic, însă acestea au fost rezolvate rapid. Ne-au speriat și cu virusul Zika, am luat cu mine și un spay special. Per ansamblu, mi-a plăcut tare mult această Olimpiadă. Mă voi strădui și în continuare să mă calific la principala competiție care se desfășoară o dată la patru ani”, a spus Alexandra Mîrca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?