Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Șalaru a vizitat contingentul Armatei Naţionale din provincia Kosovo

8 aug. 2016,, 11:35   Politică
3071 2
Шалару побывал в провинции Косово
Foto: army.md

La sfîrşitul săptămînii trecute ministrul Apărării, Anatol Şalaru, a efectuat o vizită de lucru în provincia Kosovo.


El s-a întîlnit cu contingentul Armatei Naţionale care participă la misiunea KFOR.

Surse din cadrul Ministerului Apărării au relatat pentru INFOTAG că Şalaru a avut întrevederi cu comandantul misiunii KFOR, generalul de divizie Guglielmo Luigi Miglietta, comandantul Grupării de Forţe Multinaţionale Vest (GFMV), colonelul Giovanni Giagheddu şi cu Reprezentantul Special al Secretarului General - şef al Misiunii ONU de administraţie interimară în Regiunea Kosovo (UNMIK), Zahir Tanin.

Generalul italian a apreciat contribuţia Republicii Moldova la operaţiunea KFOR, evidenţiind profesionalismul militarilor Armatei Naţionale în executarea misiunilor stabilite.

La rîndul său, Şalaru și-a exprimat recunoştinţa pentru sprijinul oferit de către Guvernul italian contingentelor Armatei Naţionale în operaţiunea KFOR. Totodată, ministrul Apărării a reiterat importanţa transformării Republicii Moldova în furnizor de securitate şi şi-a exprimat speranţa că, pe viitor, Armata Naţională îşi va spori participarea în misiuni internaţionale de menţinere a păcii.

De asemenea, ministrul s-a întîlnit cu cei 41 de militari moldoveni, staţionaţi în baza militară italiană Camp Vilaggio din localitatea Pech.

"Prestaţia dumneavoastră aici ne arată, încă o dată, că dispuneţi de un nivel înalt de pregătire. Să ştiţi că sînteţi apreciaţi pentru munca pe care o faceţi, atît de conducerea Ministerului, cît şi de întreaga societate", a subliniat Şalaru.

Cel de-al cincilea contingent al Armatei Naţionale a plecat în Kosovo la 5 iunie curent şi are un mandat de şase luni. Contingentul este format din 41 de militari profesionişti, dintre care un ofiţer de stat major, şapte genişti şi un pluton de 33 de militari, care execută misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?