X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

EX ambasador: Șor are indigestie de la lintea din farfuria detenției

6 aug. 2016,, 01:45   Politică
6256 2

Foto: jurnal.md

Decizia magistraților de la Curtea de Apel de a-l elibera pe Ilan Shor nu este decît o palmă „zdravănă” trasă mersului anchetei. O spune fostul ambasador în Statele Unite ale Americii Igor Munteanu.

Potrivit lui Munteanu, unii procurori anticorupție din țara noastră nu-și vor putea depăși inhibițiile niciodată.

„Un Ilan Shor eliberat pe motiv că are indigestie de la lintea din farfuria detenției sale provizorii este o palmă zdravănă trasă mersului investigației fraudei bancare (BEM) și un motiv profund de protest din partea cetățeanului revoltat. Indiferent cum își spun astăzi acești procurori anti-corupție, unii dintre ei nu-și vor putea niciodată invinge inhibitiile și, probabil, scheletele din dulapuri. Un sistem ocupat de inhibați produce corupție pe bandă rulantă pentru ca impostura naște haos și elimină performanță”, scrie Igor Munteanu.

Iar fostul ambasador în Austria Andrei Popov spune că presupunerile sale s-au împlinit.

„După decizia Curții de Apel de astăzi referitor la Ilan Shor, presupunerile mele de acum două luni nu și-au pierdut actualitatea. Mai mult ca atît, suspiciunile mele că Shor nu este organizator, dar este cel care execută ordines-au confirmat. Totuși, regizorii acestui spectacol, tot ei fiind principalii beneficiarii din „furtul secolului”, ne consideră proști și fraieri. Arestul paralel la BNM, cu siguranță a fost coordonat, pentru a sustrage atenția de la această decizie suspectă. Scuzați-mă regizori, dar nu vă cred! Nu cred în coincidențe. Nu m-aș mira dacă în „episodul” următor ne așteaptă plecarea lui Shor la tratament peste hotare. Fără a fi neapărat necesară acordul formal al autorităților. Desigur că va fi acoperit de cei care controlează aceste autoități”, adaugă fostul ambasador în Austria Andrei Popov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?