X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

„Energocapital” va apela la instanța de judecată în legătură cu divulgarea secretelor comerciale

5 aug. 2016,, 09:13   Economie
2464 0
«Энергокапитал» подает в суд за разглашение коммерческой тайны
Foto: vedomosti.md

Compania „Energocapital”, care furnizează energia electrică în Moldova, intenționează să recupereze prin instanțele de judecată prejudiciul cauzat de divulgarea informațiilor care constituie secret comercial.


Acest fapt l-a declarat unui post de televiziune transnistrean avocatul Companiei „Energocapital” Margarita Savenko, reamintind că fostul angajat al Comitetului de Anchetă al Transnistriei, Alexandr Haricikov, a difuzat anterior datele privind circulația banilor în conturile bancare ale Companiei „Energocapital”, deși, potrivit legii, nu avea dreptul să le facă publice, relatează NOI.md.

„Aceste informații au fost divulgate fără acordul șefului Companiei „Energocapital”. Directorul Companiei „Energocapital” de nenumărate ori i-a atenționat anchetatorului Haricikov că aceste informații constituie secret comercial. „Am apelat la organele de drept în acest sens, însă acestea nu au luat atitudine. Compania considera că acțiunile anchetatorului au fost făcute la comandă politică. Vom depune la instanța de judecată o cerere pentru recuperarea prejudiciului cauzat companiei în urma divulgării informațiilor care constituie secret comercial”, a spus Margarita Savenko.

De menționat că Alexandr Haricikov a declarat anterior în cadrul unei conferințe de presă la Moscova că doar în anul 2015 prin „Energocapital” în conturile off-shore, în calitate de dividende, au fost transferate 19 milioane de dolari. Cu toate acestea, cîteva luni în urmă, el însuși a verificat activitatea Companiei „Energocapital” și a luat decizia de a nu iniția procedura penală. Alexandr Haricikov a declarat că conducerea l-a impus să adopte această decizie și, chipurile, chiar a încercat să-l mituiască.

Compania „Energocapital” a fost creată pentru a vinde în Moldova energia electrică produsă de CE Moldovenească și a asigura intrările de valută în Transnistria. Anume datorită Companiei „Energocapital” în Transnistria intră cea mai mare parte a valutei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?