X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Foc de armă tras în geamul apartamentului fiicei unui jurnalist moldovean (FOTO)

3 aug. 2016,, 10:15   Societate
4899 1
Квартиру дочери молдавского журналиста обстреляли (ФОТО)
Foto: facebook.com

În geamul apartamentului în care locuiește fiica jurnalistului Constantin Cheianu de la „Jurnal TV” s-a tras un foc de armă.


Incidentul a avut loc în noaptea spre 2 august, însă acest fapt a devenit cunoscut doar seara trecută, după ce moderatorul TV a făcut o postare pe rețelele de socializare, relatează NOI.md.

Potrivit jurnalistului, incidentul din apartamentul fiicei sale a coincis cu ieșirea lui în concediu. „De ieri sunt în vacanţă. Şi văd că cineva are mare grijă de odihna mea. Noaptea trecută s-a împuşcat în geamul apartamentului în care locuieşte fiică-mea”, a scris Cheianu în rețelele de socializare.

Ulterior prezentatorul a scris că în aceeași zi polițiștii au sosit la locul incidentului și au stabilit că s-a tras dintr-o armă de foc. Potrivit unei versiuni preliminare, a avut loc un act de huliganism. Polițiștii au promis să clarifice toate circumstanțele incidentului timp de o săptămînă.



Potrivit portalului jurnal.md, anterior jurnalistul a mai primit SMS-uri cu amenințări, prin care a fost avertizat că „va fi oprit”, dacă nu va înceta să vorbească în emisiunile sale despre sistemul oligarhic şi mafiot de la putere.

Atunci Cheianu a depus o plîngere la Procuratura Generală, Ministerul Afacerilor Interne, Preşedintele Republicii Moldova, precum şi a atenţionat corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova şi reprezentanţele organizaţiilor internaţionale cu sediul la Chişinău în acest sens.

Precizăm că unul dintre ultimii demnitari politici care au criticat în public activitatea lui Cheianu a fost Primarul General al municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă. În cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei din 1 august el a supus criticii recenta emisiune „Ora de Ras” realizată în comun cu Anatol Durbală. Liberul s-a arătat nemulțumit de faptul cum jurnaliștii au reflectat lucrările de reparație pe cîteva străzi ale Chișinăului.

„De acum încolo dacă mă întrebați vreodată ceva, toate răspunsurile la dl Cheianu și dl Durbală. Ei le știu pe toate. La ei toate răspunsurile”, s-a arătat indignat atunci Chirtoacă.

Constantin Cheianu este un scriitor, dramaturg, publicist și prezentator moldovean. Pe postul de televiziune „Jurnal TV” el prezintă două emisiuni în cadrul cărora supune criticii actuala guvernare. Este unul dintre activiștii protestelor organizate de Platforma „DA” (Demnitate și Adevăr).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?