X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

UNICEF va ajuta Republica Moldova în domeniul justiţiei juvenile

3 aug. 2016,, 09:40   Societate
2249 0
ЮНИСЕФ поможет Молдове в сфере ювенальной юстиции
Foto: justice.gov.md

Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) va sprijini Moldova la îmbunătăţirea sistemului justiţiei juvenile.


Acest lucru este prevăzut în Memorandumul de colaborare semnat marţi de către ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, şi reprezentanta UNICEF în Moldova, Nune Mangasaryan.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, a comunicat la ceremonie, că în cadrul colaborării va fi iniţiat un proiect în domeniul justiţiei juvenile, cu accent pe prevenirea criminalităţii şi dezvoltarea unor metode de integrare socială a copiilor care au comis crime.

"Astăzi, deschidem o filă nouă în domeniul justiţiei juvenile, cu accent pe prevenirea şi dezvoltarea metodelor de incluziune socială a persoanelor care au comis sau sînt pe cale de a comite anumite infracţiuni şi nu au atins încă vîrsta majoratului. Copiii sînt uşor influenţaţi şi devin victime ale persoanelor implicate în activităţi ilegale. Ei trebuie să fie identificaţi înainte de a comite ceva ilegal. Proiectul este elaborat de Asociaţia Obştească "Institutul de Reforme Penale" cu sprijinul UNICEF şi va fi implementat în cinci centre raionale", a menţionat Cebotari.

Potrivit reprezentantei UNICEF în Moldova, Nune Mangasaryan, în decurs de zece ani de reformare a justiţiei, Moldova a înregistrat progrese. Dacă în anul 2006 numărul copiilor culpabili ajungea la 1,3 mii, atunci în anul 2015 era de 290. În anul 2006 circa 227 de minori au fost condamnaţi la pedeapsa cu închisoare, iar în anul 2015 - 50, aceste cifre denotă că numărul copiilor aflaţi în conflict cu legea s-a redus de patru ori.

"Acest lucru se datorează faptului că sistemul de justiţie este reformat şi atitudinea faţă de copii se schimbă. Ei sînt văzuţi nu ca infractori, ci ca copii supuşi influenţei şi unor riscuri, copii care au nevoie de sprijin şi cărora li se oferă şansa de a se schimba", a spus Nune Mangasaryan.

Proiectul este prevăzut pe un termen de 18 luni, iar bugetul acestuia constituie 3,3 mil. lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?