Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Capitala, în afara pericolului de a rămîne fără apă

2 aug. 2016,, 16:12   Capitala
3118 1

Foto: deschide.md

Nu există pericol pentru locuitorii Chișinăului de a rămîne fără apă. Este afirmația ministrului Mediului, Valeriu Munteanu, citat de NOI.md.


Potrivit acestuia, în barajul de la Dubăsari și în cel de la Novodnestrovsk este apă suficientă. „Situația nu este ușoară. Liniște este atunci cînd este apă suficientă în Nistru. În același timp, este apă suficientă în barajul de la Dubăsari și Novodnestrovsk, astfel încît, prin reglări de debit, să fie satisfăcute nivelurile salubre pentru Priza de la Chișinău și chiar pentru cea de la Odessa”, a declarat ministrul.

„Cei de la «Apă-Canal Chișinău» trebuie să știe foarte exact că ucrainenii de la Novodnestrovsk, dacă nu se gîndesc la moldovenii din Chișinău, cu siguranță se gîndesc la ucrainenii din regiunea Odessa, care este cea mai mare priză de apă pe Nistru și, respectiv, unica sursă de apă a locuitorilor Odessei”, a specificat Munteanu.

Reamintim că, la 1 august, „Apă-Canal Chișinău” a atenționat că nivelul rîului Nistru se află într-o stare critică de 8,4 metri, fapt ce ar periclita alimentarea cu apă a locuitorilor capitalei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?