Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Acesta e scenariul care va scoate lumea în stradă?

3 aug. 2016,, 01:17   Politică
11402 3

Foto: noi.md

Jurnalistul Igor Volnițchi, susține că a încercat să afle răspuns la întrebarea: Ce a avut în vedere Renato Usatîi cînd a declarat că Vlad Plahotniuc i-ar fi spus că ar intenţiona să facă ceva în această toamnă şi că acest ceva va scoate lumea în stradă?, transmite NOI.md


“Pînă mai ieri mă gîndeam la o eventuală rocadă în fruntea Executivului, cu atît mai mult că în toamnă se preconizează şi o amplă reformă a Guvernului, iar ieri, citind ştirea despre sesizarea depusă de socialişti la Curtea Constituţională, mi-a venit alt gînd. Şi dacă această sesizare va fi folosită pentru anularea alegerilor prezidenţiale din 30 octombrie 2016? Din start, voi preciza că nu-i suspectez pe socialişti de careva înţelegeri cu democraţii. De fapt, dacă e să fim sinceri pînă la capăt, socialiştii nu ar avea nici un interes ca alegerile prezidenţiale să fie anulate. Din contra, ei sînt interesaţi ca alegerile să aibă loc pentru că liderul lor, Igor Dodon e cotat cu şanse reale de a ajunge Preşedinte al RM” susține Volnițchi.

Fostul consilier al premierului Vlad Filat, este de părerea că poate socialiştii într-adevăr au depistat unele nereguli în Hotărîrea Parlamentului cu privire la numirea datei alegerilor prezidenţiale și în Legea cu privire la modificarea Codului Electoral.

“Poate că socialiştii îşi doresc de pe acum să fie eliminate nişte norme ce le trezesc suspiciuni şi care pe urmă ar putea fi folosite inclusiv împotriva lor. Dar aceasta nu înseamnă că scenariul de care am vorbit mai sus nu ar fi posibil.Să ne amintim în context de adresarea la Curtea Constituţională a liberal-democraţilor, despre acea sesizare care a stat la baza deciziei Înaltei Instanţe de a reveni la alegerea Preşedintelui ţării de către întreg poporul. Liberal-democraţii şi-au urmărit scopul lor şi nici prin cap nu putea să le treacă că sesizarea lor va fi folosită de putere în cu totul alt scop. Aşa e şi acum: socialiştii pot avea o mulţime de scopuri nobile, dar cine le garantează că, folosind ca pretext sesizarea lor, cei de la putere, prin intermediul Curţii Constituţionale, nu-şi vor face din nou interesele. În context, voi aminti că despre faptul că alegerile prezidenţiale directe ar putea să nu aibă loc se vorbeşte demult, iar unii politicieni sînt gata să pună rămăşag pe sume enorme că anume aşa şi va fi. E logic să ne întrebăm: Pe ce se bazează această încredere a lor? Nu mai puţin suspicios este şi faptul că anumite partide, inclusiv cele de la guvernare, nu se grăbesc să-şi înainteze candidaţii la Preşedinţie. Asta în timp ce logica spune că fiecare zi ar trebui folosită la maximum în vederea promovării candidaţilor la Preşedinţie. Mai ales pînă la startul oficial al campaniei electorale. Fiţi de acord că toate acestea ne dau dreptul de a bănui că ceva se pregăteşte. Deci, întrebarea mea este: acesta e scenariul care urmează să scoată lumea în stradă, despre care Renato Usatîi pretinde că i-a vorbit Vlad Plahotniuc?” a scris Volnițchi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?