X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Grupare de escroci! Cereau mii de euro pentru un pașaport rusesc

1 aug. 2016,, 14:48   Societate
3990 6

Foto: unimedia.info

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai IP Rîşcani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au deconspirat activitatea presupus ilegală a unei organizaţii non-guvernamentală, cu sediul în raionul Drochia, transmite NOI.md Gruparea era specializată în perfectarea actelor de migrare în Federaţia Rusă, cu ulterioara dobîndire a cetăţeniei ruseşti.


Poliţiştii au fost sesizaţi de către cinci locuitori ai capitalei, care au declarat că ar fi prezentat documente în acest sens, achitînd de la 3 000 euro pînă la 5 000 euro. Pînă în prezent, victimelor nu li s-a prestat serviciile promise în vederea obţinerii actelor respective.
Întrucît activitatea organizaţiei era coordonată şi dirijată de o femeie în vîrstă de 45 ani, poliţiştii au constatat că, anume aceasta ar fi fost implicată activ la identificarea potenţialilor clienţi, dar şi la perfectarea nemijlocită a documentelor pentru migrare în Federaţia Rusă.
Poliţiştii au desfăşurat percheziţii la sediul organizaţiei cît şi la domiciliul femeii, în scopul verificărilor actelor ce le-ar permite prestarea acestor servicii. Respectiv au fost depistate şi ridicate un şir acte de identitate a cetăţenilor, diferite informaţii cu caracter personal pe suporturi electronice, înscrisuri de ciornă privind activitatea presupus frauduloasă, precum şi alte documente dubioase.
Potrivit legislaţiei penale în vigoare, persoanele bănuite de comiterea escrocheriilor în proporţii mari, se pedepsesc cu închisoare de a 7 ani pînă la 10 ani.
Poliţia capitalei solicită cetăţenilor, care au avut de pătimit în acest caz, în special din raionul Drochia, să se adreseze cu plîngeri la Inspectoratul de Poliţie teritorial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?