X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Agricultorii, din nou nemulțumiți: Nu este altceva decît bătaie de joc

1 aug. 2016,, 13:10   Societate
2649 0

Foto: noi.md

Asociația Republicană a Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect”, în frunte cu președintele Alexandru Slusari, se arată extrem de nemulțumiți de faptul cum are loc achiziționarea grîului și orzului de la fermierii din țară.


Ei presupun că ar exista acorduri anticoncurențiale din partea întreprinderilor ce cumpără cerealele, informează NOI.md.

Potrivit lui Alexandru Slusari, la 20 iulie a fost înaintat un demers către Consiliul Concurenței cu solicitarea de a verifica presupunerile Asociației. Drept argument, reprezentanții „UniAgroProtect” au invocat prețurile de achiziție din Ucraina și România, care sînt cu 0,8-1,2 lei mai mari decît în Moldova.

La scurt timp, Asociația a primit un răspuns, care i-a nemulțumit. „Nu este altceva decît bătaie de joc! În țările cu economia de piață, Consiliul Concurenței dispune de multitudinea de metode de depistare a acțiunilor anticoncurențiale în procesul de formare a prețurilor și foarte des intervin din propria inițiativă în reglementarea prețurilor. La noi în țară, această instituție nu vrea să facă niște eforturi minimale”, a spus cu indignare Alexandru Slusari.

Președintele „UniAgroProtect” învinuiește Consiliul Concurenței de iresponsabilitate și indiferență, pe motiv că renunță să înceapă o investigație pe marginea acestui caz. „În Moldova sînt cîteva zeci de mii de fermieri care cultiva grîu și orz. Cît timp îi trebuie unei organizației nonguvernamentale sa întocmească lista producătorilor? De unde poate afla organizația noastră lista întreprinderilor care achiziționează grîu și orz de la traideri? Pentru ce întreținem noi Consiliul Concurenței din impozitele noastre? Această instituție a putut solicita de la Departamentul statistică toată informația referitoare la agenții economici care produc grîu și orz, precum și la întreprinderile care achiziționează aceste culturi. De la Serviciul Vamal era posibil de solicitat informația privind lista exportatorilor de cereale. Pentru mine este evident că Consiliul Concurenței nu dorește nici măcar să înceapă investigația”, a conchis Slusari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?