X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Au fost reţinuţi proprietarii caselor de schimb valutar care au comandat omorul unui concurent

29 iul. 2016,, 16:15   Societate
3542 1
В Кэушень задержаны владельцы меняльных касс, "заказавшие" своего конкурента
Foto:publika.md

La Căuşeni poliţia a reţinuţi doi bărbaţi care îşi desfăşoară activitatea în domeniul unităţilor de schimb valutar pentru că au comandat asasinatul unui concurent.


Potrivit comunicatului Inspectoratului General al Poliţiei, despre faptul că bărbaţii se află în căutarea unui killer poliţiştii au fost informaţi de către un necunoscut.

"În acest context, activitatea suspecţilor a fost documentată de poliţişti timp de cîteva săptămîni", se menţionează în comunicat.

Mesajul IGP este însoţit de o înregistrare video din care reiese că în luna iulie s-au organizat două întîlniri cu unul dintre suspecţi. Acesta i-a propus agentului sub acoperire să aleagă singur arma crimei şi a cerut dovezi că "comanda" a fost executată. Pentru omorul bărbatului, aceştia urmau să achite killerului suma de 5000 de dolari.

Unul dintre antreprenori a fost arestat în momentul în care verifica decesul persoanei ce urma a fi asasinată. Ulterior, a fost reţinut şi cel de-al doilea suspect, în timp ce aştepta confirmarea decesului, în incinta casei de schimb valutar care îi aparţinea.

Intenţiile celor doi sînt confirmate de înregistrările video şi audio unde bărbaţii discută cu presupusul killer condiţiile omorului.

Conform articolelor 26, 145 CP RM "Pregătire de omor la comandă", persoanele culpabile se pedepsesc cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţie pe viaţă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?