X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Experţi: Ritmul de implementare a Acordului de asociere RM-UE este prea lent

29 iul. 2016,, 16:00   Politică
2009 0
Эксперты IPRE: Нынешних темпов по внедрению соглашения об ассоциации РМ-ЕС недостаточно
Foto: rtr.md

Ritmul actual de îndeplinire a Planului naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de asociere RM-UE 2014-2016 este prea lent pentru ca documentul să fie finalizat în termen.


Opinia a fost exprimată de către directorul Institutului de Politici şi Reforme Europene (IPRE), Iulian Groza, care a prezentat vineri raportul privind evaluarea executării Acordului de asociere RM-UE în perioada 31 octombrie 2015 – 30 iunie 2016.

Groza a spus că rezultatele studiului relevă "încetinirea ritmului de implementare a Acordului". Potrivit lui, în linii generale, planul a fost executat în proporţie de 29%.

"Dacă analizăm fiecare capitol al Planului, atunci vom vedea că cele mai multe poziţii sînt realizate din capitolul V, privind comerţul", a informat expertul.

El consideră că "alegerile prezidenţiale din 30 octombrie ar putea avea un impact negativ asupra procesului dat, deoarece productivitatea Parlamentului va scădea considerabil".

Experţii IPRE au îndemnat autorităţile să elaboreze un nou plan naţional de acţiuni privind implementarea Acordului de asociere pentru anul 2017, care va include şi poziţiile nerealizate din actualul document.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?