X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Usatii: Constituţia moldovenească este un instrument al oligarhilor

29 iul. 2016,, 15:50   Politică
3753 5
Усатый: Молдавская конституция - инструмент в руках олигархов
Foto: unimedia.info

"Constituţia Moldovei este un instrument în mîinile oligarhilor şi un semn formal al statului, doar formal şi nimic mai mult", a scris pe reţelele de socializare, vineri, liderul Partidului Nostru, primarul de Bălţi, Renato Usatîi.


Politicianul a amintit că, acum 22 de ani, Parlamentul a adoptat Constituţia.

"Dar astăzi practic nu avem nici Constituţie, nici Parlament. Constituţia a fost batjocorită. Lista tuturor cazurilor cînd Legea Supremă a fost încălcată poate fi comparată cu un necrolog lung. Actualei guvernări nu-i pasă de Legea Supremă", consideră Usatîi.

În opinia lui, venind în Parlament în 2009, un grup de persoane mai bine de jumătate de an a îmbinat funcţiile de deputat şi ministru, "ştergîndu-şi picioarele de principiul constituţional al divizării puterii în stat".

"Apoi ei au împărţit instituţiile statului, care ar trebui să fie în afara politicii, pe cote de partid. Cireaşa de pe tort: în 2012 a fost ales preşedintele, fiind încălcate toate termenele şi fără a fi dizolvat Parlamentul. Ultima dată ei şi-au bătut joc de Legea Supremă recent, modificînd-o la Curtea Constituţională, deşi CC nu are asemenea competenţe", a subliniat politicianul de opoziţie.

El concluzionează că astăzi în Moldova lipseşte noţiunea de stat.

"Moldova este un teritoriu, o cotă, o regiune condusă de un clan", consideră liderul Partidului Nostru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?