Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

CMC – fără cvorum, înainte de vacanță (VIDEO)

28 iul. 2016,, 13:10   Capitala
2630 1
Мунсовет Кишинёва перед каникулами не собрал кворум
Foto: noi.md

Consilierii municipali nu au reușit să se întrunească la ședința finală înainte de a ieși în vacanță.


Secretarul legislativului municipal, Valeriu Didencu, a anunțat la 28 iulie că cvorumul nu a fost întrunit. Dacă acesta nu va fi întrunit astăzi, consilierii vor merge în vacanță, care va dura pînă la sfîrșitul lunii august, relatează NOI.md.

La inițiativa fracțiunilor de opoziție, săptămîna curentă se prevedea să se susțină două ședințe pentru a continua examinarea agendei aprobate încă la finele lunii mai. Consilierii s-au întrunit în ședință marți, 26 iulie, și au discutat cîteva chestiuni. Fiind de acord că nu au reușit să examineze numeroase probleme importante cu care se confruntă locuitorii capitalei, majoritatea aleșilor locali au optat pentru continuarea ședinței astăzi, 28 iulie.

S-a dovedit că majoritatea consilierilor, în special, cei din Partidul Liberal, sînt deja cu gîndul în vacanță și problemele orașului nu-i preocupă. Totodată, secretarul CMC a comunicat că toți consilierii au fost informați suplimentar despre continuarea ședinței. Dacă pe parcursul următoarelor cîteva ore chiulangiii nu vor apărea la ședință, ei vor ieși oficial în vacanță, iar ședința va continua deja la finele lunii august.

Președintele fracțiunii comuniștilor și celor fără de partid, Vasili Chirtoca, colegul său Ghenadie Botnaru, cîțiva consilieri din partea Partidului Socialiștilor, Partidului Popular European și Partidului Nostru au dat dovadă de respect pentru cetățeni și s-au prezentat la timp la ședință. De asemenea, au fost observați și cîțiva liberali.

Consiliul Municipal Chișinău este compus din 51 de consilieri. Pentru asigurarea cvorumului sînt necesari cel puțin 26 de aleși locali.

În urma alegerilor locale din 14 iunie 2015, de cea mai mare reprezentanță în CMC se bucură socialiștii – 19 mandate. Ei sînt urmați de liberali cu 17 mandate, reprezentanții PPEM – 5 mandate, membrii fracțiunii comuniștilor și celor fără de partid – precum și cei ai „Partidului Nostru”, avînd cîte 3 mandate, liberal-democrații cu două mandate și un reprezentant al Partidului Democrat, precum și consilierul independent Ion Ștefaniță.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?