Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

PCRM, îngrijorat de indiferenţa structurilor europene

28 iul. 2016,, 11:30   Politică
2597 2
ПКРМ озабочена безразличием европейских структур к беспределу властей Молдовы
Foto: tribuna.md

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova şi-a exprimat "nedumerirea şi îngrijorarea faţă de indiferenţa cu care structurile europene tratează fărădelegile guvernării din Moldova şi ale Curţii Constituţionale (CCM) faţă de Legea Supremă a republicii".


Despre aceasta se vorbeşte în declaraţia CC PCRM din ajunul Zilei Constituţiei RM, serbate la 29 iulie.

În opinia comuniştilor, "aşa-numitele forţe democratice, care au venit la putere în urma loviturii de stat din 7 aprilie 2009, au transformat Constituţia şi Curtea Constituţională în nişte slugi care trebuie să îndeplinească scopurile şi sarcinile lor de nimicire a statalităţii moldoveneşti".

"Prevederile Legii Fundamentale sînt ignorate, interpretate pe placul guvernanţilor sau contestate. S-a ajuns pînă la aceea că cea mai înaltă instanţă judecătorească, şi anume Curtea Constituţională, obligată să-şi desfăşoare activitatea în strictă conformitate cu normele Constituţiei, a devenit astăzi principalul instrument de schimbare nelegitimă şi rescriere a Legii Fundamentale. Deciziile şi interpretările Curţii Constituţionale, prezentate astăzi de oameni care au depus jurămînt altor ţări, nu au precedent în lumea civilizată şi sînt comparabile cu o batjocorire făţişă a temeliilor democraţiei şi a supremaţiei legii", se vorbeşte în declaraţie.

Autorii documentului sînt convinşi că "nihilismul extrem şi iresponsabilitatea Curţii Constituţionale faţă de Constituţie sînt distructive pentru bazele statului şi pentru pacea în societate".

Ei au îndemnat "întreaga societate moldovenească, pe toţi cetăţenii oneşti ai ţării să fie solidari cu Partidul Comuniştilor în ceea ce priveşte necesitatea de a proteja Constituţia noastră, pentru a zădărnici realizarea în fapt a acelui act constituţional ilegal pe care l-au săvîrşit cei de la guvernare şi Curtea Constituţională supusă lor".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?