X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Platon a avut nevoie de asistenţă medicală la judecata din Kiev

28 iul. 2016,, 09:57   Politică
3087 0
Платону потребовалась «скорая помощь» в суде Киева
Foto: esp.md

Judecătoria Raională Pecersk din Kiev, unde au loc audierile în dosarul extrădării în Moldova a omului de afaceri Veaceslav Platon, a stabilit pentru 9:30 continuarea şedinţei instanţei.


Prima zi a şedinţei, care a început la 27 iulie, 15:00, s-a terminat noaptea tîrziu. Judecătorul a adoptat decizia de a o amîna, deoarece Platon s-a plîns că se simte rău, comunică NOI.md.

După cum a comunicat în reţelele sociale Gleb Seghida, avocatul lui Platon, la şedinţă a asistat reprezentantul Consulatului Moldovei la Kiev. El a specificat că, în pofida regimului închis al ședinței, angajatul corpului diplomatic perioadic părăsea sala de ședințe și primea la telefon instrucțiuni, după care revenea și supraveghea procesul.

Potrivit avocatului, şedinţa de mai multe ore l-a obosit pe clientul lui, care s-a plîns că se simte rău şi a fost nevoit să apeleze la asistenţa medicilor.

Seghida nu a oferit detalii de la şedinţă. El numai a comunicat că linia apărării lui Platon a depistat falsificări în procesul verbal al reţinerii. Corectările în document, potrivit spuselor lui, au fost suprapuse cu pixul direct chiar pe textul tipărit.

Precizăm că, la 25 iulie, şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a comunicat despre darea în căutare internațională a lui Veaceslav Platon şi eliberarea mandatului de arest pe numele lui.

Mai tîrziu, la 26 iulie, a devenit cunoscut faptul reţinerii lui Platon la Kiev de către forţele Serviciului de Securitate al Ucrainei (SSU). După aceasta, Procuratura Generală a iniţiat procedura extrădării suspectului în Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?