X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Apelul unui grup de ONG-uri catre Timofti

26 iul. 2016,, 16:42   Societate
2677 3

Foto: noi.md

Un grup de ONG-uri din cadrul platformei civice „Demnitate și Adevăr” i-au cerut astăzi președintelui Nicolae Timofti să nu admită ca restituirea banilor sustrași din sistemul bancar să fie pusă pe seama cetățenilor, notează Noi.md.


"Ne adresăm către președinte Nicolae Timofti. Se apropie Ziua Independenței și, cu această ocazie, vă cerem să faceți măcar un lucru bun pentru poporul acestei țări, al cărei președinte mai sînteți. În discursul pe care îl veți susține în fața cetățenilor să-i asigurați că miliardele furate de la stat nu le va întoarce poporul, dar hoții care le-au furat și că aceștia vor fi trași la răspundere penală. Unica ieșire din situație sînt alegerile parlamentare anticipate”, a menționat astăzi Anatolie Petrici, membru al Consiliului protestatarilor al Platformei civice „Demnitate și Adevăr”.

În opinia reprezentanților societății civile, atît puterea legislativă, cît și cea executivă au fost uzurpate în repetate rînduri, iar acest lucru a început odată cu fraudarea alegerilor parlamentare din noiembrie 2014, spun ei.

„Ce face guvernare astăzi cu noi o face nu doar cu protestatarii sau cu susținătorii unor sau altor formațiuni politice, dar o face cu toată țară, indiferent de vîrstă, naționalitate, prin toate taxele achitate la stat. Chiar și din banii achitați pentru călătoria cu troleibuzul se fură. Toți trebuie să ne unim și să schimbăm situația în țară”, a adăugat activistul civic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?