X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Mandat de arest pe numele Veaceslav Platon

25 iul. 2016,, 12:15   Societate
5307 2
Pe numele lui Veaceslav Platon a fost emis mandat de arest preventiv
Foto: moldova24.net

Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost dat în căutare internațională, după ce pe numele acestuia a fost emis un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile.


Anunțul a fost făcut de șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, astăzi, în cadrul unui briefing, notează NOI.md.

Omul de afaceri este acuzat în dosarul delapidărilor de la Banca de Economii, suma prejudiciului cauzat fiind de 800 de milioane de lei, a anunțat Moraru. Potrivit lui, în această dimineață, procurorii au descins la cinci agenți economici, la filialele "Victoriabank", "Moldindconbank", "Moldova-Agroindbank", precum și la compania de asigurări ASITO, pentru a stabili în ce măsură Platon a fost implicat în schema frauduloasă din sistemul bancar.

„Cauza constă în următoarele: un grup de persoane juridice administrate de persoane fizice interpuse la comanda unei persoane –Veaceslav Platon – au obținut credite neperformante dintr-o bancă comercială. Ulterior, creditele au fost stinse prin credite obținute de la BEM. Lui Veaceslav Platon i-a fost înaintată învinuirea și pe numele lui a fost emis mandat de arest preventiv. El este dat în căutare internațională”, a explicat Moraru.

Procurorul a mai anunțat că în acest dosar au fost reținute două persoane cu funcții de răspundere din cadrul "Moldindconbank" și ridicate mai multe documente și înscrisuri ale băncilor comerciale.

Totodată, Morari a menționat că investigațiile în cazul furtului miliardului avansează și că există șanse de recuperare a unei părți importante din banii sustrași de la BEM. „Acum un grup de procurori se ocupă nemijlocit de recuperarea prejudiciului cauzat de către acest grup condus de o singură persoană. Vor fi întreprinse măsuri de punere sub sechestru a anumitor bunuri”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?