X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Descoperă conacele Moldovei împreună cu Moldo Crescendo

24 iul. 2016,, 14:00   Societate
2623 0

Откройте для себя молдавские поместья с «Moldo Crescendo»
Foto: guvern24.md

E timpul să descoperi conacele Moldovei, împreună cu o muzică clasică și cei de la Moldo Crescendo. Festivalul „Moldo Crescendo Conace” revine cu cea de-a patra ediție, informează Noi.md.


Festivalul „Moldo Crescendo Conace” se va desfășura în perioada 27 iulie – 6 august și va schimba cîteva locații. În acest an, alături de membrii „Moldo Crescendo” vom putea redescoperi patru edificii importante din punct de vedere istoric și arhitectural: Muzeul Zemstvei, Conacul Ciolac-Malski din Bahmut, Muzeul Național de Artă și Castelul Mimi. „Avem peste 50 de monumente de o mare valoare istorică și culturală, dintre care mai mult de jumătate sînt în stare de degradare și au nevoie de renovare. Prin aceste concert încercăm să atragem atenția asupra necesității prezervării patrimoniului arhitectural”, menționează organizatorii.

Din grupul „Moldo Crescendo” fac parte absolvenții Liceului de Muzică „Ciprian Porumbescu”, dar care după încheierea studiilor au plecat peste hotarele țării. Acum aceștia vor reveni din Rusia, Germania, Finlanda, Olanda, Malaezia, Marea Britanie și România pentru organizarea Festivalului devenit o tradiție deja.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?